MONTI

Som en drønende tordenkile ramte hiphop ensemblet MONTI Roskilde Festivals Countdown Scene i 2017. De havde her kun spillet en lille håndfuld shows og reelt set kun udgivet blot én sang. Der var altså tale om et frisk dansk musiknavn, mens både talentet og ambitionerne hos gruppen fra Aarhus ikke kunne fornægtes. MONTI overrumplede nemlig publikum og anmeldere på festivalen, der blev blæst omkuld af gruppens molotovcocktail af håndspillet musikalitet og eksplosive rap salver – leveret af frontmand Sebastian Bang Monti. Efter et halvt år i studiet, præsenterer MONTI nu langt om længe deres andet officielle udspil i form af dobbeltudgivelsen ‘ONE’.

”Udgivelsen portrætterer vores virkelighed. Den handler om at holde ud. Om ikke at kunne leve op til de forventninger omverdenen har. Den handler om at skuffe sig selv og dem man holder af. Men mest af alt handler begge singler om at løfte hovedet og gøre hvad end der er brug for, for at hele lortet hænger sammen. ”

For MONTI har deres musik ikke et syn mod hverken fortid - eller fremtid. De laver bare den musik, der giver mening for dem selv, og som de selv har savnet på det danske urban miljø. Sebastian Monti har derfor også valgt at rappe på engelsk – både fordi han kan, men også fordi han ser en nødvendighed i at skabe et mere alsidigt udtryk inden for dansk hiphop.

”Musikverdenen er fyldt op med masseproducerede glansbilleder. Den engelsksprogede hiphop, der dominerer hitlisterne i den store vide verden, er samtidig et stort set uudforsket territorie i Danmark. Vi synes helt klart det er på tide, at der bliver plads til musik, der er ærlig og skaber betydning.”

Carpark Festival
Under Bispeengbuen, 2000 Frederiksberg
Telefon: +45 28 19 86 44
Mail: info@carparkfestival.dk

BYGGET AF